Radio Nite Rocket

    Rølperadio kastes på gaten    
   

 

 

 
   

I to tiår har de kringkastet rock og usensurert prat om sex og dop i Oslonatten. Nå kan det være slutt.

Publisert: 20.apr. 2012 (15:01)Oppdatert: 20.apr. 2012 (15:01)

”Vi spiller det fatter’n din digger – og snakker om det mora di ikke vil at du skal høre”. Det er mottoet til den kontroversielle radiostasjonen Nite Rocket. De har vært blitzernes hatobjekt nummer 1, og har flere ganger blitt kastet ut av lokalene de har leid. Siden 2003 har radioen holdt til i et næringslokale på Alnabru. Nå kan de havne på gaten igjen.

Fare for liv og helse

I januar vedtok brannvesenet umiddelbar bruksnekt for Nite rockets studio i en loftsetasje i Ole Deviks vei på Alnabru.

- Vedtak om bruksnekt skjer kun hvis det er fare for liv og helse – at folk kan dø eller bli skadet. Det er ikke ofte vi stenger deler av et bygg på denne måten, sier Linda Haugsand i Brann- og redningsetaten.

Under brannvesenets inspeksjon bar studioet preg av rot og uorden, med ledninger som hang i store kveiler. Det var lagret store mengder brennbart materiale i lokalet. Studioet var innredet som en leilighet med kjøkken, bad og soverom. Rømningsveien gikk gjennom en luke i taket, men luken var festet med en skruklemme. ”Det er ikke vinduer i etasjen, slik at mulighetene for utlufting av røyk og branngasser er minimale” heter det i brannvesenets rapport.

Snakker om nekrofili og sodomi

Redaktør Rune Kjelldahl mener virksomheten i lokalet er fullt lovlig. Han avviser at studioet er brannfarlig eller at noen bor der.

- Det var kjøkken, servant og dusj i lokalet da vi flyttet hit i 2003. Vi har ikke laget noen leilighet, sier Kjelldahl. Han krever ytterligere begrunnelse for stengingen fra brannvesenet.

- BRE skal plukkes i småbiter og rapporten skal være grunnløs før vi er ferdige med dem, sier Kjelldahl.

- Dere har som motto ”Vi prater om det mora di ikke vil du skal høre.” Hva er det mora mi ikke vil at jeg skal høre?

- Hun vil ikke høre om obskur sex, perversiteter, sleazyness, drugs, dveling ved drugs, vulgarisme på det groveste, dveling ved nekrofili og sodomi og et rikt utvalg bannskap og stygge ord.

- Dere har hatt rykte på dere som en naziradio. Stemmer det fortsatt?

- Nazi radio? Please, ikke nå igjen! Vi ble ikke planlagt som noe politisk "outlet". I starten var vi heller ikke det. Vi hadde en profil der vi var ganske ville, hadde masse besøkende og lot alt passere. Jo verre, jo bedre! En av de besøkende var nazist. Vedkommende så potensialet ved å komme seg inn hos oss. Vi hadde på den tiden ikke noe automasjon på sendingene, og var avhengige av folk som kunne kjøre radio gratis på natten. Slik startet det, og det varte ca. 1,5 år. Nazipratet ble ryddet vekk i 1995, og har ikke gjenoppstått senere. Dette er en tabbe skrinlagt for 17 år siden, men takket være at det er klistra opp på nett så kan vi visst aldri legge det bak oss, sier Kjelldahl.

- Hva gjør dere hvis utkastelsen blir gjennomført?

- Jeg vedder sitteapparatet mitt på at vi vinner dette! Således har jeg ingen frykt for avbrutt leieforhold. Hvis så skjer, får vi se oss om etter et nytt lokale.

Radio Nite rocket

Etablert ca. 1988. Siden 1992 med Rune Kjelldahl som redaktør og styreleder.

Knyttet til nazimiljøet på midten av 1990-tallet. Sendte blant annet nasjonalistisk skinheadmusikk og utdrag av Adolf Hitlers taler. Ble flere ganger klaget inn til Statens Medieforvaltning grunnet sitt innhold.

I mars 1995 marsjerte ca.1000 antirasister i Oslos gater, under oppsyn av store politistyrker, i protest mot radioens virksomhet.

Fikk ikke fornyet konsesjonen i 1998, grunnet svak økonomi. Fikk ny konsesjon i 2002

Flyttet studio fra Arups gate i Gamlebyen til Ole Deviks vei i 2002, grunnet heftige naboprotester og demonstrasjoner.

Da konsesjonen ble fornyet i 2008, fikk kanalen utvidede sendetider. Sender på FM 101.1 hverdager fra kl. 21-06, og helger fra 15–20 og 21–08.

Har ikke signert "Vær varsom-plakaten. Er sterkt imot TONO og Gramo og spiller av prinsipp kun musikk som er signert utenfor Roma Konvensjonen (U.S Label).

Oslos mest omstridte radiokanal har holdt til på loftet i dette kontorbygget siden 2002. Nå har brannvesenet vedtatt bruksnekt for lokalet, og eier forsøker å avvikle leiekontrakten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

 

 

Rune Kjelldahl sjikanerer psykiatriske

pasienter og mener dem er lavtstående

individer.

Hør hans syn på saken:

 

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

 

 

 

 

 

Rune Kjelldahl med B-cup

Rune Kjelldahl med B-cup

 

 

   

Rune Kjelldahl fikk beskjed om å drite i Bryan Adams, Dermed klippet han ut en papir figur, Som vist på bildene, La en søppelsekk over en stol , figuren oppå og gjorde ifra seg. Dette ble gjort under sending, Jeg og de andre lytterne kunne høre ham holde på. Han la avføringen oppi en gjennomsiktig pose og unskylder seg med at han fikk 200,-kr. for produktet.
Da er ikke han noe bedre en det han sier om psykiatriske pasienter. Perverse gris!!!

Back